KPSS MUHTEMEL SORULAR 3


Bu makale 2016-05-09 12:27:37 eklenmiş ve 544 kez görüntülenmiştir.
Aylin Coşkun

1. Avrupa Birliği’nin temeli hangi bildirge ile atılmıştır?

Cevap: Schuman Bildirgesi

2. Girit Rumları’nın ayaklanmasını önlemek için imzalanan sözleşmenin adı nedir?

Cevap: Halepa Sözleşmesi

3. Başkanlık sistemi ile yönetilen devletler hangileridir? 

Afganistan , Amerika Birleşik Devletleri, Arjantin,Azerbaycan, Belarus, Bolivya, Brezilya, Dominik Cumhuriyeti, Endonezya, Ermenistan, Ekvator, El Salvador, Filipinler, Guatemala, Güney Kore, Haiti, Honduras, İran, Kazakistan, Kenya, Kıbrıs, Kolombiya, Kosta Rika, Liberya, Meksika,
Nikaragua, Nijerya, Panama, Paraguay, Peru, Seyşeller, Sierra, Leone, Sri Lanka, Sudan, Surinam, Şili, Tanzanya, Türkmenistan, Uganda, Uruguay, Venezuela, Zambiya.

4. Bu yıl, Osmanlı Devletini paylaşım antlaşmalarından hangisinin 100. Yılıdır?

Cevap: Sykes Picot

5. Kut-ül Amare Savaşından sonra Osmanlı Devletini paylaşmak için imzalanan antlaşma hangisidir?

Cevap: Sykes Picot

6: Sykes Picot Antlaşması hangi devletler arasında imzalanmıştır?

Cevap: İngiltere-Fransa

7: Sykes Picot Antlaşması hangi devletin onayı ile imzalanmıştır?

Cevap: Rusya

8:Rusyanın onayı ile imzalanan Sykes Picot Antlaşmasında Rusyaya hangi iller bırakılmıştır?

Cevap: Trabzon, Erzurum, Van, Bitlis ve G. Doğu Anadolunın bir kısmı.

9: Vaner Planının asıl amacı nedir?

Cevap: ABDnin Marshall Planına dahil olmak.

10: Vaner Planının içeriği hangi ekonomik modele göre hazırlanmıştır?

Cevap: Özel sektör ve dış kaynaklar

Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer yazıları...

Yazarlar

En çok okunanlar

E-Mail Bülten Kaydı
Anket
Sizce medyanın günümüzdeki en belirgin sorunu nedir?
Sansasyonel haber anlayışı
İrticai zemin arayışı
Siyasi taraf olma anlayışı
Hak ve hürriyetlere hakaret
Sorgulama ve araştırma yetkisini suistimal
Gizli reklam anlayışı
Diğer:
© Copyright 2018 Gazi Soft. Tüm hakları saklıdır. Bu site Gazi SOFT haber yazılımı alt yapısı ile yapılmıştır.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi