KPSS MUHTEMEL SORULAR 2


Bu makale 2016-04-26 14:24:41 eklenmiş ve 471 kez görüntülenmiştir.
Aylin Coşkun

Soru 1: Roma döneminde dünyanın üçüncü büyük şehri olan Antiocheia’ya ait olan bulgular hangi ilimizdedir?

A: Gaziantep

B: Hatay

C: Adana

D: Mersin

E: Mardin

Cevap: B   (Hatay-Antakya)

Soru 2: Türk Spor tarihinde dünya şampiyonluğu kazanan ilk kadın tenisçi kimdir?

Cevap: Çağla Büyükakçay

Soru 3: Çağla Büyükakçay’ın şampiyonluk kazandığı turnuvanın adı nedir?

Cevap: WTA İstanbul Cup

Soru 4: 13. İslam Zirvesi Toplantısı, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) 10-15 Nisan 2016 tarihlerinde nerede toplanmıştır?

A: Riyad

B: Tahran

C: İstanbul

D: Ankara

E:Kahire

Cevap: C

Soru 5: İslam İşbirliği Teşkilatı’nın ilk adı nedir?

Cevap: İslam Konferansı Örgütü

Soru 6: İlk İİT toplantısı ne zaman ve nerede yapılmıştır?

Cevap:  1969-Fas/Rabat

İİT toplantılarında Türkiye’yi en üst düzeyde temsil eden ilk lider kimdir?

A: Süleyman Demirel

B: Bülent Ulusu

C: Turgut Özal

D: Kenan Evren

E: Recep Tayyip Erdoğan

Cevap: D

Soru 7: 2016 G20 Zirvesi hangi ülkece gerçekleşecek?

Cevap: Çin

Soru 8: 2016 Türk Dünyası Kültür Başkenti olarak ilan edilen şehir hangisidir?

A: Bakü

B: Astana

C:Bişkek

D: Aşkabat

E: Şeki

Cevap: E

Soru 9:  23. Dünya Enerji Kongresine hangi ülke ev sahipliği yapacaktır?

Cevap: Türkiye

Soru 10: Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı kimdir?

Cevap: Berat Albayrak

Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer yazıları...

Yazarlar

En çok okunanlar

E-Mail Bülten Kaydı
Anket
Sizce medyanın günümüzdeki en belirgin sorunu nedir?
Sansasyonel haber anlayışı
İrticai zemin arayışı
Siyasi taraf olma anlayışı
Hak ve hürriyetlere hakaret
Sorgulama ve araştırma yetkisini suistimal
Gizli reklam anlayışı
Diğer:
© Copyright 2018 Gazi Soft. Tüm hakları saklıdır. Bu site Gazi SOFT haber yazılımı alt yapısı ile yapılmıştır.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi