KPSS MUHTEMEL SORULAR 1


Bu makale 2016-04-20 11:35:15 eklenmiş ve 532 kez görüntülenmiştir.
Aylin Coşkun

Soru 1: Kurt Kanunu adlı eserin konusu nedir?

Cevap: Mustafa Kemal’e düzenlenen İzmir Suikastı’nın arka planında olanlar.

Soru 2: Sergüzeşt-i Hayatımın Cild-i Evveli ve Sergüzeşt-i Hayatımın Cild-i Sanisi adlı eser kime aittir?

Cevap:  Gazi Ahmet Muhtar Paşa

Soru 3: Askeri Müze’nin kurucusu kimdir?

Cevap:  TOPÇU FERİKİ Ahmet Muhtar Paşa

Soru 4: 4. Meclis-i Mebusan’ın dağıtılma sebebi nedir?

Cevap: Balkan Savaşları

Soru 5: Osmanlı Devleti’nde Uluslararası saat sistemine ve Miladi takvime geçilmesi yönünde öneride bulunan devlet adamı kimdir?

Cevap: Ahmet Muhtar Paşa

Soru 6: Ahmet Muhtar Paşa’nın saat ve takvimde değişiklik önerisinde bulunduğu kitabının adı nedir?

Cevap: Islahat-ül Takvim

Soru 7: Namık Kemal’in kaleme aldığı Cezmi adlı romanda hangi padişah döneminde yaşanan savaş işlenmektedir?

Cevap: 2. Selim

Soru 8: Namık Kemal’in Cezmi adlı eserinde hangi savaş ele alınmaktadır?

Cevap: Osmanlı-İran Savaşı

Soru 9: Celalettin Harzemşah adlı eserde hangi devletlerin ilişkisi anlatılmaktadır?

A: Moğollar- Harzemşahlar

B: Anadolu Selçuklu-Harzemşahlar

C: Selçuklular-Harzemşahlar

D: Gurlular-Harzemşahlar

E: İran-Harzemşahlar

Cevap: A

Soru 10: Tarih-i Güzide adlı eserde bahsi geçen devletler arasında aşağıdakilerden hangisi yoktur?

A: Büyük Selçuklu Devleti

B: Anadolu Selçukluları

C: İlhanlılar

D: Gazneliler

E: Osmanoğulları

Cevap. E

Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer yazıları...

Yazarlar

En çok okunanlar

E-Mail Bülten Kaydı
Anket
Sizce medyanın günümüzdeki en belirgin sorunu nedir?
Sansasyonel haber anlayışı
İrticai zemin arayışı
Siyasi taraf olma anlayışı
Hak ve hürriyetlere hakaret
Sorgulama ve araştırma yetkisini suistimal
Gizli reklam anlayışı
Diğer:
© Copyright 2018 Gazi Soft. Tüm hakları saklıdır. Bu site Gazi SOFT haber yazılımı alt yapısı ile yapılmıştır.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi